• Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
LOCATION
PROGRAM
STATUS
COOLBINIA
RESIDENTIAL EXTENSIONS
CONCEPTUAL

After a significant design development process the extension has been submitted for DA. With major changes to the design ensuring its ease of construction within budgetary requirements. A brick ribbon wraps from the front to the back connecting the new with the existing both internally and externally. The light transparent pavilion form embraces the garden rather than dominating it. Careful consideration has been given to the quantity of glass and the shading required during summer to optimise the buildings thermal performance. Passive air circulation has been designed into the building envelope with a combination of high and low louvre systems and air vents.